Na Černém Mostě začala stavba nového čtyřpodlažního parkovacího domu P+R s kapacitou 880 míst
Výběr jazyka:

Na Černém Mostě začala stavba nového čtyřpodlažního parkovacího domu P+R s kapacitou 880 míst


15.07.2020

V červenci začala, slavnostním zahájením včetně poklepání základního kamene, stavba nového P+R parkovacího domu Černý Most III. Ten vznikne v lokalitě současného parkoviště Černý Most I, jeho kapacita však bude téměř trojnásobně rozšířena, a to na 880 míst. Celkem 94 míst bude určeno pro vozy s CNG/LPG, 22 míst pro držitele průkazu ZTP a 8 pro elektromobily. V objektu bude také vybudováno dalších 38 cyklostání v samostatně uzamykatelném prostoru. Parkoviště za přibližně 500 milionů korun by mělo být dokončeno příští rok.

Na Černém Mostě v Praze 14 už do konce příštího roku vznikne nové velkokapacitní P+R parkoviště pro 880 vozidel a dalších prostředků dopravy. Parkovací dům bude vybudován v lokalitě stávajícího povrchového parkoviště P+R u Chlumecké ulice, pouze pět minut chůze od konečné stanice trasy B Černý Most a v docházkové vzdálenosti od nákupních center.

Původní parkoviště Černý Most I mělo kapacitu 294 automobilů, záchytné parkoviště P+R Černý Most II zůstane i nadále v provozu. První vozidla by v novém parkovacím domu měla zaparkovat už začátkem roku 2022. Z celkem 880 míst bude 22 míst vyčleněno pro držitele průkazu ZTP, 8 pro elektromobily, 94 pro vozy s CNG/LPG a v samostatně uzamykatelném prostoru navíc také 38 cyklostání. Budou zde také dvě nabíjecí místa pro elektromobily.