Dva projekty z Prahy se probojovaly do finále soutěže Adapterra Awards 2024
Výběr jazyka:

Dva projekty z Prahy se probojovaly do finále soutěže Adapterra Awards 2024


10.09.2024

V letošním ročníku soutěže Adapterra Awards, jejímž partnerem je hlavní město, se utkají o vítězství dva pražské projekty. Jedná se o Udržitelné rezidenční bydlení Císařská vinice a Pavilon environmentálních studií ČZU. Do finále je odborná porota vybrala společně s 18 dalšími projekty ze 77 přihlášených. Vyhlášena je opět Cena sympatie, o níž rozhodne v hlasování na adapterraawards.cz veřejnost. Soutěž Adapterra Awards pořádaná Nadací Partnerství a Integra Consulting přináší inspirativní příklady adaptací na změnu klimatu.

Do finále letošního ročníku Adapterra Awards se dostaly dva pražské projekty. „Gratuluji oběma nominovaným projektům. Dělá mi velkou radost, že i naše pražská univerzita dokáže realizovat takto ambiciózní a náročný projekt, který plně odpovídá požadavkům našeho klimatického plánu. Doufám, že podobných vizionářských projektů pracujících s modrozelenou infrastrukturou bude v následujících letech přibývat,“ říká náměstkyně primátora hl. m. Prahy pro životní prostředí a klimatický plán Jana Komrsková.

Hlavní město Praha je partnerem soutěže, kterou již šestým rokem organizuje největší česká environmentální nezisková organizace Nadace Partnerství s odborným garantem Integra Consulting. Soutěž je určena pro realizované projekty, přihlásit je mohou obce, kraje i jednotlivci. Vyhlašovány jsou tři hlavní kategorie: Krajina, Sídla a Budovy. V letošním roce je navíc nově zavedena speciální kategorie pro průmyslové projekty.

Porota uděluje také speciální ocenění, mezi něž patří Cena Prahy pro nejlepší projekt na území metropole. Do finále postupují dva projekty z Prahy: Udržitelné rezidenční bydlení Císařská vinice a nový Pavilon environmentálních studií ČZU, který je unikátní spojením moderních technologií a přírody.

Hlasování o Cenu sympatie je nyní otevřeno na stránkách www.adapterraawards.cz a potrvá do 15. října 2024. Vítěze Nadace Partnerství vyhlásí na slavnostním ceremoniálu 6. listopadu 2024 v Praze. Další finanční a věcné odměny udělí ve spolupráci s partnery Nestlé Česko, IVT Tepelná čerpadla, SolSol a Heidelberg Materials.