Praha, Ostrava a Moravskoslezský kraj míří se společnou expozicí do Mnichova na prestižní evropský realitní a investiční veletrh Expo Real
Výběr jazyka:

Praha, Ostrava a Moravskoslezský kraj míří se společnou expozicí do Mnichova na prestižní evropský realitní a investiční veletrh Expo Real


24.09.2024

Zástupci hlavního města společně s delegací z Ostravy a Moravskoslezského kraje vyrážejí prezentovat svá města a kraj na veletrh Expo Real do Mnichova. Společná expozice nese název Czech Cities & Regions. Prestižní veletrh nemovitostí a investičních příležitostí se uskuteční od 7. do 9. října. V pořadí 26. ročníku veletrhu se účastní také významní investoři, developeři, banky, města a regiony, makléři, právníci a další experti působící na realitním trhu. Potenciální obchodní partneři ze zahraničí a zájemci o investování tak budou mít možnost získat komplexní informace o investičním prostředí v České republice a v Praze.

Hlavní město Praha se chystá na veletrhu prezentovat dvě hlavní témata. Prvním je Staroměstská tržnice, kde bude metropole hledat provozovatele prostřednictvím soutěžního dialogu. Druhým tématem je katalog deseti rozvojových projektů pozemků a budov, který hlavní město připravuje společně se svou městskou společností Trade centre Praha. V neposlední řadě bude Praha v rámci doprovodného programu na stánku prezentovat projekt koncertního domu Vltavské filharmonie jako nové kulturní a architektonické dominanty hlavního města. Prezentaci povede architekt Shane Dalke ze studia BIG, které zvítězilo v architektonické soutěži.

O prestiži veletrhu vypovídá i fakt, že na českém stánku budou přítomni také vysocí političtí představitelé (primátoři měst a jejich náměstci, hejtman Moravskoslezského kraje a Generální konzulka ČR v Mnichově Ivana Červenková) a zástupci agentury CzechInvest.

Generálním partnerem expozice je společnost OAMP, která je majitelem Multimodálního logistického centra v ostravské strategické průmyslové zóně v Mošnově.

Dalšími partnery jsou Sekyra Group, CzechInvest, SIRS (Státní investiční a rozvojová společnost, CTP, Finep, Linkcity, Panattoni, Asental a PRK Partners.