Praha udělala další krok k novému rozvoji Štvanice 
Výběr jazyka:

Praha udělala další krok k novému rozvoji Štvanice 


13.01.2020
Rada hl. m. Prahy schválila záměr realizace veřejné zakázky „Využití a rozvoj území ostrova Štvanice“. Navazuje tak na dvoukolovou soutěž z roku 2013 s názvem „Návrh řešení využití a rozvoje území ostrova Štvanice v Praze“, kdy bude nyní formou jednacího řízení bez uveřejnění osloven přímo jeden z oceněných účastníků. Předpokládaná doba realizace zakázky je od roku 2020 do roku 2022 a její odhadovaná hodnota činí 35 milionů korun bez DPH. / 13. ledna 2020
 
Předmětem veřejné zakázky bude jednak zpracování podrobné koncepční studie ostrova včetně formulace vazeb do oblastí v okolí ostrova, a dále zpracování komplexního projektového řešení na první etapu úprav lokality.
 
Mezitím jsou, nebo budou, realizovány některé menší záměry. V roce 2018 hlavní město Praha úspěšně ukončilo architektonickou soutěž na lávku mezi Holešovicemi a Karlínem přes Štvanici, jejíž realizace ostrov lépe zpřístupní. Zároveň pokračuje rekonstrukce Negrelliho viaduktu. Mezi další plánované koordinované akce se Štvanicí patří například oprava Hlávkova mostu, Fuchsovy kavárny nebo obnova zeleně.