Na veletrh Expo Real míří opět ve společné expozici Praha, Ostrava i Moravskoslezský kraj
Výběr jazyka:

Na veletrh Expo Real míří opět ve společné expozici Praha, Ostrava i Moravskoslezský kraj


23.05.2024

Prague, Ostrava and the Moravian-Silesian Region are heading to Expo Real again in a joint exhibitio

Prestižní developerský veletrh Expo Real se uskuteční ve dnech 7. až 9. října 2024 v německém Mnichově. Prezentují se na něm desítky tisíc účastníků z více jak 70 zemí světa, což jej řadí mezi světově nejvýznamnější investiční veletrhy. Ostrava, Moravskoslezský kraj a Praha se této prestižní a specializované akce účastní dlouhodobě, a i letos se představí ve společné expozici s názvem Czech Cities & Regions. Potenciální obchodní partneři ze zahraničí a zájemci o investování tak budou mít možnost získat komplexní informace o vývoji investičního prostředí v České republice.

Hlavní město Praha chce na veletrhu prezentovat dvě hlavní témata. Prvním je Staroměstská tržnice, kde bude metropole hledat provozovatele skrze soutěžní dialog. Druhým tématem je katalog deseti rozvojových projektů, do kterého budou patřit pozemky i budovy, který hlavní město připravuje společně se svou městskou společností Trade

Pro letošní ročník veletrhu česká města zopakují designovou expozici na ploše 228 m2, za jejímž návrhem stojí renomovaná architektonicko-urbanistická kancelář Chybik+Kristof Associated Architects, s.r.o. Expozice reflektuje současné trendy v architektuře a klade důraz na podporu udržitelnosti. Poskytne prostor pro setkání a jednání v různých stupních formálnosti a zároveň zajistí pohodlí a komplexní zážitek návštěvníkům. V několika částech symbolicky odkazuje na projekty v Praze, Ostravě i Moravskoslezském kraji, a to na jejich nové kulturní a architektonické dominanty. Letos bude opět připraven odborný program s prezentacemi a diskusemi s významnými osobnostmi developmentu a architektury, čímž se zvýší zájem o český stánek.

Veletrh Expo Real je zaměřen na realitní trh, investiční příležitosti, developerské projekty – rezidenční i komerční, na architektonické trendy a územní rozvoj v oblasti nemovitostí. Vyniká významnou účastí developerů a investorů, rozvojových agentur, konečných uživatelů, odborných konzultantů, architektů, zástupců místních samospráv a států. Veletrh tak představuje unikátní platformu pro prezentaci projektů a investičních příležitostí jak pro místní samosprávy, tak i pro privátní subjekty. Zároveň poskytuje výjimečnou možnost navázat či posílit obchodní vazby.