V Šeberově vznikne tréninkový areál pro mládež
Výběr jazyka:

V Šeberově vznikne tréninkový areál pro mládež


13.12.2023
Rada hl. m. Prahy schválila svěření pozemku o výměře téměř 150 tisíc metrů čtverečných městské části Praha – Šeberov. Ta ho pronajme sportovnímu klubu Slavia Praha, který zde vybuduje sportovní areál pro studenty fotbalové akademie, ale i pro veřejnost a pro žáky aktuálně budované základní školy v sousedství areálu.
 
„Součástí dohody je dlouhodobá úmluva o tom, že polovinu dopoledních hodin bude sloužit sportoviště škole, a také, že 50 procent příjmů z pronájmu půjde do rozpočtu hlavního města,“říká pražský radní pro majetek, transparentnost a legislativu Adam Zábranský.

Tréninkové areály Slavie jsou v současnosti rozmístěny po celé Praze. Vybudování mládežnické fotbalové akademie zajistí rozvoj mladých fotbalistů pod jednou střechou. Projekt počítá s výstavbou osmi osvětlených fotbalových hřišť, z toho pěti s přírodní trávou a tří s umělou trávou.

Součástí areálu bude menší plocha pro brankářské tréninky a venkovní workout zóna. Ve střední části areálu vznikne hlavní budova se šatnami, sklady, zázemím pro techniku, ošetřovnou, kancelářemi a zasedacími místnostmi. Investice v odhadované výši 305 milionů korun bude plně hrazena ze soukromých zdrojů.