Kampus Dejvice se promění. Bude reprezentativnějším místem, kde lidé chtějí trávit čas
Výběr jazyka:

Kampus Dejvice se promění. Bude reprezentativnějším místem, kde lidé chtějí trávit čas


07.10.2019
Praha se dnes připojila k „Memorandu o společném zájmu,“ které podporuje proměnu Kampusu Dejvice. Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR) nyní pro město zpracuje koncepční studii. Cílem studie je navrhnout takové řešení, které zlepší prostředí nejen pro studenty a zaměstnance škol v kampusu, ale i pro ostatní občany, kteří prostor využívají.
 
Koncepční studie bude řešit zejména kultivaci veřejných prostranství, dopravu, zeleň, akce, které se v areálu odehrávají, a bude také pracovat s otázkou využití jednotlivých budov a jejich hospodárnosti. Vysokoškolský kampus a jeho okolí by tak měl být reprezentativnějším místem, které odpovídá jeho významu.
 
Areál bude nově živé centrum vzdělávání a výzkumu, kterému se zvýší prestiž a atraktivita. Kromě reprezentativní role bude kampus sloužit i jako klidová zóna pro relaxaci studentů a občanů. V neposlední řadě se v areálu počítá s větším kulturním využitím. V budoucnu by se zde měly pořádat například koncerty či výstavy.
 
Praha je společně s Českým vysokým učením technickým v Praze (ČVUT), Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze (VŠCHT), Univerzitou Karlovou v Praze (UK), Ústavem organické chemie a biochemie AV ČR, Národní technickou knihovnou a městskou částí Praha 6 již sedmým členem Memoranda, které o proměnu kampusu usiluje.