Štvanická lávka se uchází o titul Stavba roku 2023
Výběr jazyka:

Štvanická lávka se uchází o titul Stavba roku 2023


08.09.2023

Praha letos v červenci slavnostně otevřela Štvanickou lávku spojující holešovický a karlínský břeh s ostrovem Štvanice. Nyní byla tato stavba, která se pyšní řadou architektonických i technologických unikátů, vybrána odborníky mezi 38 nominovaných na prestižní tituly Stavba roku 2023. Lávka navíc usiluje také o vítězství v kategorii hlasování veřejnosti, do které se může až do 23. listopadu 2023 zapojit kdokoliv.

Na slavnostním nominačním večeru v Dopravní hale Národního technického muzea v Praze bylo tento týden představeno celkem 38 nominací na tituly Stavba roku 2023 a také 2 nominace na titul Zahraniční stavba roku 2023. Z nejlepších novostaveb, které vybírá odborná porota mezi všemi přihlášenými, se jich hned 8 nachází na území hlavního města.

K nim se řadí i Štvanická lávka, kterou je navíc možné svým hlasem podpořit také v hlasování veřejnosti, a to buď přímo na webových stránkách soutěže, nebo prostřednictvím QR kódu na propagačním materiálu, který za tímto účelem vznikl. Lidé mají příležitost hlasovat až do čtvrtka 23. listopadu 2023 do 24:00 hodin, kdy bude hlasování ukončeno a výsledky této kategorie budou spolu s ostatními následně vyhlášeny v rámci slavnostního galavečeru v pražském Rudolfinu o den později.

V letošním roce bylo do soutěže Stavba roku přihlášeno rekordních 110 staveb ze všech regionů České republiky. Hlavním organizátorem soutěže Stavba roku 2023 je Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství, která je zároveň i vypisovatelem soutěže, spolu s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR, Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR.