Praha pokračuje v přípravách obnovy budov Šolínova, kde vznikne zázemí pro komplexní pečovatelské služby určené seniorům
Výběr jazyka:

Praha pokračuje v přípravách obnovy budov Šolínova, kde vznikne zázemí pro komplexní pečovatelské služby určené seniorům


13.06.2023

Rada hl. m. Prahy na  jednání schválila pokračování investiční akce nazvané Rekonstrukce budov Šolínova, která je v gesci příspěvkové organizace hl. m. Prahy Domov pro seniory Elišky Purkyňové. Vedení města byl zároveň předložen postup již provedených prací. Cílem obnovy, modernizace a dostavby areálu tzv. trojdomí v Šolínově ulici v Praze 6 je poskytování terénních, ambulantních i pobytových služeb pro seniory, včetně vybudování 90 pobytových míst.

V roce 2020 byl areál tzv. trojdomí v Šolínově ulici v Praze 6, který se nachází v lokalitě mezi Evropskou a Zikovou ulicí, svěřen do správy a k hospodaření příspěvkové organizaci hl. m. Prahy Domov pro seniory Elišky Purkyňové.

V současné době je zahájena další fáze přípravných prací, která zahrnuje vypracování dokumentace pro společné řízení, tedy dokumentaci pro územní rozhodnutí a dokumentaci pro stavební povolení. Dále je pak v nejbližší době v plánu zahájit administrativní úkony k přípravným pracím a vlastní realizaci díla.

Předpokládané náklady investiční akce Rekonstrukce budov Šolínova byly rozhodnutím Rady hl. m. Prahy z listopadu roku 2021 upraveny na 610 400 000 Kč. Celkové náklady obnovy však budou ještě aktualizovány po zpracování projektové dokumentace pro výběr zhotovitele a stanoveny na základě vypracovaného položkového rozpočtu.