Náměstek Petr Hlaváček řešil se starosty městských částí bytovou situaci v Praze
Výběr jazyka:

Náměstek Petr Hlaváček řešil se starosty městských částí bytovou situaci v Praze


05.06.2023

Ve středu 31. května 2023 se uskutečnilo setkání Petra Hlaváčka, náměstka primátora hl. m. Prahy pro oblast strategického a územního rozvoje, se starosty pražských městských částí a jejich představiteli zodpovědnými za územní rozvoj. Tématem setkání bylo společné řešení bytové situace v hlavním městě.


Na setkání, kterého se zúčastnilo více než 30 zástupců pražských městských částí, dále vystoupili Petr Urbánek, ředitel Pražské developerské společnosti, Ondřej Boháč, ředitel Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy a Martin Valovič, starosta městské části Praha 10.

Pražská developerská společnost, příspěvková organizace hl. m. Prahy, se věnuje především přípravě dostupného městského bydlení zejména pro preferované profese (zdravotníky, učitele, policisty apod.) a pro křehké skupiny obyvatel (rodiče samoživitele či osaměle žijící seniory). Na svěřených městských pozemcích připravuje tato společnost asi 60 projektů dostupného městského bydlení.

Jedním z nich je i bytový dům Vršovická na Praze 10, pro který byla v uplynulém roce vypsána architektonická soutěž. Vítězné studio Kuba & Pilař architekti již připravuje projektovou dokumentaci pro územní a stavební řízení.  Na základě Memoranda o spolupráci mezi městskou částí Praha 10 a hlavním městem je tento projekt dostupného městského nájemního bydlení součástí rozvoje celé lokality, která je v majetku města a ve správě městské části.