Hlavní město a ČVUT promění Strahovský stadion na evropské technologické a testovací centrum 
Výběr jazyka:

Hlavní město a ČVUT promění Strahovský stadion na evropské technologické a testovací centrum 


26.09.2022

Zanedbaný Strahovský stadion podstoupí rozsáhlou opravu a promění se na centrum pro inovativní firmy a testování nejmodernějších technologií. Ze stadionu se tak stane opět světový prostor, nyní pro nejnadějnější podnikatele. Zakládající memorandum projektu ve středu 21. 9. 2022 podepsali zástupci hlavního města Prahy, Českého vysokého učení technického v Praze, Studentské unie ČVUT a partneři – výrobce 3D tiskáren Průša Research spolu s venture studiem a investičním fondem DLTG.

 Strahov je synonymem pro sportovní stadion, ale už brzy zde vznikne nejmodernější technologické centrum, a to zejména díky spolupráci pražského magistrátu a ČVUT. Opravené tribuny, původně až pro 250 tisíc diváků, nabídnou dostatečný prostor pro testování technologií, a to včetně fyzického testování - například robotů.

Na Strahově budou vznikat národní i evropské inovační projekty. Zároveň je v plánu úzké propojení podnikatelského a akademického prostředí, deset tisíc studentů v blízkém sousedství stadionu tak bude mít příležitost propojení s inovativními firmami, naopak

Memorandum podepsali rektor ČVUT Vojtěch Petráček, prezidentka Studentské unie ČVUT Ivana Dvořáková, pražský radní pro majetek Jan Chabr a zástupci partnerů – výrobce 3D tiskáren Průša Research spolu s venture studiem a investičním fondem DLTG.