Hlávkův most dostane nový povrch, část konstrukce půjde k zemi 
Výběr jazyka:

Hlávkův most dostane nový povrch, část konstrukce půjde k zemi 


21.09.2022

Hlávkův most čeká velká rekonstrukce. Vozovka a chodníky dostanou nové povrchy, zlepší se průjezd pro auta, tramvaje, cyklisty i pohyb pěších. V části přes štvanický plavební kanál se postaví nová mostní konstrukce a na pravém břehu Vltavy vzniknou nové podchody. Stavební práce začnou nejdříve v březnu 2025 kvůli koordinaci s opravou Libeňského mostu.

Pražští radní v pondělí schválili architektonicko-technickou koordinaci projektu rekonstrukce Hlávkova mostu. Rekonstrukce se tak přesouvá do fáze studie.

Nejstarší části soumostí přes severní rameno Vltavy označené SO.201 a ostrov Štvanice SO.202, tedy historický klenbový most z roku 1911 a jeho rozšíření z konce 50. let 20. století, zůstanou zachovány.

Cílem rekonstrukce je celkové zlepšení podmínek pro všechny druhy dopravy a zvýšení architektonicko-estetického působení veřejného prostoru. Kolejová i silniční doprava bude jezdit plynuleji, jednotlivé druhy dopravy budou od sebe navzájem více odděleny a současně je zajištěno bezbariérové řešení prostupnosti území i přístupu k tramvajovým zastávkám.