Hlavní město pokračuje v přípravách na stavbu parkovacího domu u stanice metra Zličín
Výběr jazyka:

Hlavní město pokračuje v přípravách na stavbu parkovacího domu u stanice metra Zličín


19.09.2022

Radní hl. m. Prahy na pondělním zasedání schválili pokračování v záměru výstavby parkovacího domu P+R Metropole Zličín a uzavření Head of Terms se společností CGI Metropole, s.r.o. Nyní se budou řešit konkrétní kroky se zmíněnou společností, které mají za cíl přiblížit parkovací dům výstavbě. V plánu je zde vybudovat parkoviště až pro 2 000 vozidel, přičemž hlavní město by mělo k dispozici 1 400 míst a 550 dalších by pak sloužilo pro obchodní centrum.

Hlavní město pokračuje v záměru vybudovat parkovací dům na Zličíně ve spolupráci se soukromou společností CGI Metropole, s.r.o. Podmínky „Head of Terms“ budou sloužit k tomu, aby začal proces plánované výstavby v co nejbližší době, a to i na základě memoranda o spolupráci.

Parkoviště je v současnosti plánováno s oboustranným napojením na Rozvadovskou spojku, čímž by nebyla více zatížena Řevnická ulice. Výhodou domu je pak docházková vzdálenost mezi P+R a stanicí metra Zličín (činí cca 350 metrů z nejvzdálenějšího parkovacího místa), což bude motivací pro řidiče pro odstavení vozidla a pokračování formou MHD. Zároveň nejsou potřeba další návazné investice na infrastruktuře stanice metra a ani stávajícího dopravního terminálu.