Nové stromy, chodníky nebo fontána. První etapa rozsáhlé rekonstrukce Václavského náměstí je u konce
Výběr jazyka:

Nové stromy, chodníky nebo fontána. První etapa rozsáhlé rekonstrukce Václavského náměstí je u konce


15.09.2022

Hlavní město dokončilo po přibližně dvou letech první etapu revitalizace Václavského náměstí, která se týkala jeho spodní části. Nový prostor bude do budoucna více sloužit občanům Prahy i jeho návštěvníkům. Na náměstí vznikla například nová stromořadí, fontána, zcela nový mobiliář nebo veškeré povrchy komunikací, díky čemuž bude toto místo více otevřeno lidem. Revitalizace stála metropoli celkem 347 milionů korun bez DPH.

Hlavní město po více jak dvou letech dokončilo revitalizaci spodní části Václavského náměstí. Nově zde vznikla například dvě stromořadí, která obsahují celkem 42 lip evropských, nová fontána jako důležitý městotvorný prvek či mobiliář tvořený lavičkami, koši a stojany na kola pro větší pohodlí Pražanů i návštěvníků metropole.

Celkově stály práce na spodní části náměstí 347 milionů korun bez DPH. Do budoucna byl také prostor připraven pro možné doplnění tramvajové trati. Do konce roku se zde budou i nadále uskutečňovat dokončující práce navazující na další etapu v horní části náměstí. Ta by měla stát přibližně 1,3 miliardy korun a začít v ideálním případě v příštím roce.