Město plánuje vedle Bohemky nájemní bydlení. Vyhlašuje architektonickou soutěž
Výběr jazyka:

Město plánuje vedle Bohemky nájemní bydlení. Vyhlašuje architektonickou soutěž


07.06.2022

Pražská developerská společnost (PDS) vypisuje architektonickou soutěž na zpracování návrhu bytového domu mezi ulicemi Vršovická, Petrohradská a korytem Botiče v Praze 10. V projektu se počítá s až 140 městskými nájemními byty a s maloobchodními prostory umístěnými v přízemí. Pět vybraných týmů do října 2022 zpracuje soutěžní návrhy. Výsledky architektonické soutěže by měla veřejnost znát už na přelomu října a listopadu.

Výstavba městských bytů je první fází řešení lokality. Následovat bude revitalizace samotného stadionu, na jejíž pojetí zadalo město ekonomickou analýzu. Sportu bude věnována i poslední etapa, která počítá s výstavbou nové sportovní haly, jež naváže na sportovní gymnázium.

Soutěžní návrhy bytových domů bude porota hodnotit z těchto hledisek: urbanistické a architektonické řešení, pozitivní vliv na okolní prostředí, soulad s charakterem lokality, funkční dopravní řešení, energeticko-provozní hospodárnost. Ceny a náhrady výloh v soutěži jsou stanoveny na 3 miliony Kč.   

Projekt je samostatnou investiční akcí schválenou jejím Investičním expertním výborem a Radou hl. m. Prahy. Kompletní dokumentace užší architektonické soutěže o návrh polyfunkčního domu v Praze 10 je k dispozici na profilu PDS v Tender aréně