Lepší ochrana sídliště Ďáblice. K nové územní studii se může vyjádřit i veřejnost
Výběr jazyka:

Lepší ochrana sídliště Ďáblice. K nové územní studii se může vyjádřit i veřejnost


03.06.2022

Nová územní studie sídliště Ďáblice, kterou zpracoval Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy (IPR), navrhuje budoucí rozvoj této lokality. Studie vznikla proto, aby se zabránilo nekoncepčním zásahům do území. Primárně se soustředí na ochranu sídliště a vytipovává možná místa pro doplnění a revitalizaci. Veřejnost se k dokumentu může vyjádřit až do 13. července 2022.

Ďáblice jsou jedním z nejhodnotnějších sídlišť v Praze, a to i z důvodu dobrého dopravního spojení, dostatku zeleně a původní veřejné vybavenosti. Právě kvůli jeho ochraně, návrhům nekoncepční výstavby a potenciálním ztrátám dalších funkcí, jaké nastaly v minulosti, se Praha rozhodla v roce 2018 vytvořit územní studii.

Ve středu 1. června byl zveřejněn návrh územní studie k připomínkování. Veřejnost se k ní může vyjádřit až do 13. července. Od pondělí 20. do pátku 24. června bude také možné pokládat dotazy a diskutovat v prezentačním kontejneru, který bude umístěn u stanice metra Ládví, 22. června se navíc bude konat komentovaná vycházka po sídlišti.

Způsoby, jak se veřejnost může vyjádřit, jsou uveřejněny ve veřejné vyhlášce, která je k dispozici na Úřední desce Magistrátu hl. m. Prahy. Všechny připomínky musí být podány písemně.