Majetek Prahy online: Praha spustí v dubnu další nástroj k přehledu majetku
Výběr jazyka:

Majetek Prahy online: Praha spustí v dubnu další nástroj k přehledu majetku


15.03.2019

Magistrát hlavního města Praha připravuje další nástroj, který vede ke transparentnosti nakládání s majetkem, což je jeden z hlavních cílů, který si stanovil radní Jan Chabr. Majetkový informační portál Odboru hospodaření s majetkem hl. m. Praha bude zahájen 1.dubna 2019 a je tak dalším krokem po úspěšném spuštění Realitním portálu Praha, kde jsou pravidelně zveřejňovány všechny aktuální nabídky prodeje a pronájmu nemovitostí v majetku města.

Majetkový portál Praha jednoduchým, transparentním a přehledným způsobem prezentuje výsledky činností vedení odboru hospodaření s majetkem a to nejen pro odborné instituce či veřejnou správu, ale i pro širokou veřejnost. Takto budou mít možnost všichni nahlédnou k nám pod pokličku, protože i veřejnost má právo znát tyto informace,” říká Jan Chabr, radní hl. m. Praha.  

Celý systém je nastaven velmi detailně, do systému se vkládají data poté, co jsou získána z evidence majetku a je ověřena jejich správnost. V první fázije web koncipován jako statický, data se nahrávají ručně ze systému. Ale chceme jít dále a aktuálně probíhají přípravné fáze a testování pro napojení na systém evidence majetku tak, aby se z něho data generovala automaticky, “ dodává Ing. Jan Rak, ředitel Odboru hospodření s majetkem hl. m. Praha.

Zakázku realizuje společnost PricewaterhouseCoopers Česká republika s.r.o., oddělení poradenských služeb pro veřejný sektor. Majetkový portál Praha je součástí aktivit tohoto týmu zaměřených na vytváření jednoduchých, rychlých a efektivních platforem pro komunikaci vedení úřadů a měst s občany.

 

Foto: Magic Prague od Petr Olša (praha.eu)