Hlavní město dokončí stavbu Centrálního parku na Jižním Městě
Výběr jazyka:

Hlavní město dokončí stavbu Centrálního parku na Jižním Městě


14.02.2022
Radní hl. m. Prahy na svém pondělním zasedání odsouhlasili záměr k dostavbě Centrálního parku na Jižním Městě v Praze 11. Nedokončenou střední část parku doplní zcela nové cesty pro pěší, cyklostezky nebo například kavárna včetně zázemí a WC pro veřejnost. Práce by se zde měly uskutečnit v následujících dvou letech a hlavní město bude do parku investovat podle předpokladů 78 milionů korun bez DPH. Po schválení záměru Zastupitelstvem hl. m. Prahy vypíše pražský magistrát veřejnou zakázku na zhotovitele.

 

Hlavní město plánuje v následujících dvou letech dokončit úpravy v Centrální parku v Praze 11. V minulosti se zde již některé práce uskutečnily a do dvou let by měla být dokončena i jeho střední část.

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky na výběr zhotovitele je stanovena ve výši 78 milionů korun bez DPH. Cena přitom zahrnuje samotné práce, studii, projektovou a inženýrskou činnost a technický dozor. Práce by se zde měly uskutečnit v několika etapách a ukončeny by měly být v roce 2024. Záměr musí ještě schválit Zastupitelstvo hl. m. Prahy.

 

Foto: wikipedie