Praha připravuje zásadní směny pozemků se státem
Výběr jazyka:

Praha připravuje zásadní směny pozemků se státem


01.02.2022

Radní hl. m. Prahy souhlasili s dodatkem, který by vyřešil některé majetkové nedostatky mezi státem a metropolí. Díky směnám pozemků by mohla Fakultní nemocnice Královské Vinohrady získat prostor pro vybudování nového traumacentra. Hlavní město by naopak získalo možnost rozvíjet dále prostor tenisových kurtů a jejich okolí na Letné či zlepšit podmínky pro záchranáře, kteří sídlí v ulici 28. pluku v Praze 10.

Pražští radní se na svém pondělním zasedání věnovali možné směně několika pozemků v Praze se státem. Za pozemky v areálu vinohradské nemocnice, která by tak získala prostor pro výstavbu traumacentra, by hlavní město mohlo získat například tenisové kurty na Letné, u kterých by hrozilo, že by mohly být prodány soukromníkům, nebo také vilu nedaleko zmíněné nemocnice, jež by mohla být využita pro rozšíření pražského systému zdravotní péče.

Součástí směny by měl být také objekt výjezdové stanice Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy v ulici 28. pluku v Praze 10 – Vršovicích. Z této stanice vyjíždí vozy pražské záchranky a metropole by tak mohla záchranářům vytvořit důstojnější podmínky zrekonstruováním objektu.

 

Foto: wikipedia