Nejvyšší soud ČR rozhodl, že Pražská tržnice zůstane ve správě hlavního města
Výběr jazyka:

Nejvyšší soud ČR rozhodl, že Pražská tržnice zůstane ve správě hlavního města


06.01.2022

Dovolání bývalého nájemce areálu Pražské tržnice v Holešovicích proti předchozímu rozsudku Městského soudu v Praze ve prospěch hlavního města odmítl Nejvyšší soud České republiky v plném rozsahu. Toto usnesení obdržela Praha na přelomu roku, tržnice tak zůstává v její správě a může pokračovat další rozvoj areálu.

Právě vinou vleklého soudního sporu se společností Delta Center, a.s. nebylo dlouho možné Pražskou tržnici rozvíjet. V posledních dvou letech se naopak už podařilo provést řadu změn. Praha si nechala zpracovat dva koncepční materiály pro rozvoj areálu, Ekonomickou ověřovací studii a Urbanisticko-architektonickou studii.

Hlavní město dále opravuje budovy v areálu, zkultivována byla hlavní korza a pokračuje mezinárodní architektonická soutěž na řešení všech veřejných prostranství. V letošním roce je v plánu mimo jiné i rekonstrukce neorenesanční jateční burzy, k níž už bylo vydáno stavební povolení. Podařilo se také zpřístupnit některé nevyužívané prostory a pronajmout je novým provozovatelům. V areálu se koná řada společenských i kulturních akcí pro veřejnost nebo sezónní trhy.