Centrum města bez „matrjošek“ a předražených směnárnem
Výběr jazyka:

Centrum města bez „matrjošek“ a předražených směnárnem


21.01.2019
Radní hl. m. Prahy Jan Chabr připravuje pro jednání Rady hl. m. Prahy tisk, který navrhne výpovědi smluv některým obchodům v centru města, které neprospívají dobrému jménu metropole. V návrhu je i první ze směnáren v Železné ulici, další budou podle radního Chabra následovat.
 
„Hlavní město si nechalo vypracovat revizi smluvních vztahů uzavřených městskou společností Trade Centre Praha a.s. a dalo pokyn k ukončení vybraných nájemních smluv, jejichž účelem je zejména zřízení směnárny a dále prodej upomínkových předmětů,“ popisuje radní pro majetek hlavního města Prahy Jan Chabr.
Ukončení nájmu se však nemusí týkat všech. U některých se jedná o vkusný prodej zboží, někteří prodejci propagují české mladé umělce nebo dokonce zachovávají historicky daný sortiment, například českého porcelánu, již po několik desetiletí. Těch se výpověď týkat nebude.
„Transparentnost a boj proti pofidérním prodejnám v centru metropole, které dělají ostudu naší metropoli, je jednou z priorit našeho programu. Jsem rád, že radní Chabr přistoupil k tomu, že ukončí nájem směnárně v Železné ulici. Je to první vlaštovka a další budou následovat,“ říká pražský zastupitel a europoslanec Jiří Pospíšil.
 
 
foto: 📸 Fotograf Tomáš Kratochvíl (praha.eu)