Praha udělala další krok ke zlepšení dostupnosti bydlení, schválila koncept Městské nájemní agentury
Výběr jazyka:

Praha udělala další krok ke zlepšení dostupnosti bydlení, schválila koncept Městské nájemní agentury


03.05.2021

Po více jak půl roku příprav Rada hl. města Prahy schválila koncept Městské nájemní agentury (MNA). Ta je dalším důležitým krokem při řešení v mnoha případech velmi složité bytové situace v hlavním městě pro rodiny s dětmi, samoživitele, seniory, hendikepované a lidi, kteří akutně řeší ztrátu bydlení. MNA je příležitostí i pro majitele volných bytů, kteří dostávají možnost využít stabilní spolupráci se zárukou Prahy a zároveň poskytnout bydlení se společenským přesahem.

Byty začleněné do MNA Praha pronajme v první řadě rodinám s dětmi, kteří jsou v situaci a čekají na městské sociální byty nebo bydlí v azylových domech a na ubytovnách. Poskytovaná nová služba bude výjimečná zejména v rychlosti pomoci řešení i tím, že ve své první fázi bude provozovaná Centrem sociálních služeb Praha, které poskytuje terénní, ambulantní i pobytové služby Pražanům v tíživé životní nebo sociální situaci. Činnost MNA proto vidí jako vítané a zvláště v současné době potřebné rozšíření svých služeb.

Městská nájemní agentura je jen jedním z nástrojů zlepšení dostupnosti bydlení v Praze, které jsou součástí projektu „MHMP - sociální bydlení“ a které mají za cíl vytvoření integrovaného systému řešení bytové nouze v Praze. Vznik Městské nájemní agentury stejně jako celý projekt je podpořen z Evropského sociálního fondu.

Ilustrační obrázek | Foto: Tomáš Benda (praha.eu)