U Vltavy vznikne nová slalomová dráha pro vodní sporty s parkem
Výběr jazyka:

U Vltavy vznikne nová slalomová dráha pro vodní sporty s parkem


08.03.2021

Rada hl. m. Prahy na pondělním jednání schválila odkoupení pozemku v Troji, kde má vzniknout Park vodních sportů Praha. Ten bude sloužit profesionálním sportovcům i široké veřejnosti. Za pozemek zaplatí hlavní město jeho vlastníkům dohromady 541 tisíc korun.

„Pokračujeme v zásadním majetkovém scelení pro vytvoření volnočasového areálu vodních sportů. Ani v době covidu se nesmí zapomínat na strategické rozvojové projekty města, kde velká řada Pražanů bude moci trávit svůj volný čas,“ říká radní pro oblast majetku Jan Chabr.

V blízkosti stávajícího vodáckého kanálu v Troji na pravém břehu Vltavy by hlavní město Praha mělo získat nezastavěný pozemek, který je nezbytný pro vybudování chystaného Parku vodních sportů Praha. Stavba má celkem dvě etapy: v první z nich vznikne nová slalomová dráha pro vodní sporty, navazující druhá etapa pak bude zahrnovat převážně parkovou úpravu okolních ploch.

Park vodních sportů Praha je výsledkem dlouhodobého hledání koncepčního řešení z části zanedbaného území před protipovodňovým valem v Troji. Cílem projektu je rozšířit možnosti sportovních aktivit a rekreace v této oblasti obyvatelům Prahy.