Praha bude mít vlastní zastávkové přístřešky, postupně ukončí smluvní spolupráci se stávajícím dodavatelem
Výběr jazyka:

Praha bude mít vlastní zastávkové přístřešky, postupně ukončí smluvní spolupráci se stávajícím dodavatelem


03.12.2020

Rada hlavního města Prahy pověřila společnost Technologie hlavního města Prahy (THMP) k zajištění koordinačních a řídících činností v rámci pořízení nových zastávkových přístřešků a vyjednání tzv. dohody o exitu se společností JCDecaux, Městský mobiliář, s.r.o.

Ta zastávkové přístřešky v hlavním městě na základě smlouvy z roku 1994 dodala, vlastní a do dnešního dne jej provozuje. Smlouva však neobsahuje mechanismus pro případ jejího ukončení tak, aby byla zajištěna vzájemná součinnost stran při výměně stávajícího mobiliáře za jiný. Po přechodu odpovědnosti za projekt na městskou společnost THMP se podařilo dosáhnout shody na procesu náhrady zastávkových přístřešků za nové během intenzivního šestiměsíčního vyjednávání. Tato dohoda byla následně v prosinci schválena pražskými radními.

Hlavní město Praha rozhodlo v roce 2016 o náhradězastávkových přístřešků vlastním designem, který byl vybrán v mezinárodní architektonické soutěži v roce 2018. Dodavatelem nových přístřešků i koordinátorem odpovědným za celý projekt výměny mobiliáře by měla být městská společnost THMP. V rámci celého procesu počítá Praha i s redukcí reklamních ploch na novém městském mobiliáři.